banner
Keuringen elektrisch gereedschap
Keuringen valbeveiliging
Keuringen draagbaar klimmateriaal
inspecties van laagspanningsinstallaties

Gereedschap keuren in Utrecht

Werkt u met (elektrisch) gereedschap? Dan is het belangrijk dat deze veilig gebruikt kunnen worden door uw werknemers. Rodaval is specialist in gereedschap keuren in Utrecht en omgeving. Naast het keuren van (elektrisch) gereedschap, geven we ook advies over aanschaf en onderhoud en voeren we reparaties uit.

NEN 3140
In veel branches wordt gewerkt met (elektrisch) gereedschap. Veilig (elektrisch) gereedschap moet aan de NEN 3140 norm voldoen. Dit is van toepassing op alle elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning. Met NEN 3140 gecertificeerd gereedschap garandeert u dat uw werknemers met veilig gereedschap werken. 

Wanneer moet u (elektrisch) gereedschap laten keuren?
Meerdere punten spelen hierbij een rol. Onder andere de leeftijd, de kwaliteit, het aantal personen dat gebruik maakt van het desbetreffende gereedschap. Ook de omgeving heeft invloed op de staat van de machine. Wij kunnen naar aanleiding van deze punten al een redelijke inschatting maken en kunnen een afspraak maken voor een keuring op locatie. (Elektrisch) gereedschap moet volgens wettelijke richtlijnen frequent getest worden door gecertificeerde personen. Bij Rodaval hebben we specialisten die dit werk graag voor u uit handen nemen en een onafhankelijke keuring voor u kunnen doen.

Hoe gaan wij te werk
Met name wanneer u beschikt over grote hoeveelheden (elektrisch) gereedschap, is het lastig om bij te houden wanneer elk gereedschap voor het laatst gekeurd is. Wij inventariseren, registreren en inspecteren uw arbeidsmiddelen. De keuring bestaat onder andere uit een visuele inspectie, een meting en een beproeving. Naderhand ontvangt u een (online) document met daarin de totale keuring van uw gereedschappen. Hiermee kunt uw certificering aantonen aan zowel uw werknemers als aan de Arbo-inspectie.

Onze inspecteurs voeren dagelijks inspecties en keuringen uit. Wilt u ook uw (elektrisch) gereedschap keuren en zit uw bedrijf in de omgeving van Utrecht? Wij regelen het graag voor u.  Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en het maken van een afspraak.

Boormachine

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.