banner
Keuringen elektrisch gereedschap
Keuringen valbeveiliging
Keuringen draagbaar klimmateriaal
inspecties van laagspanningsinstallaties

Keuren trappen en ladders in Haarlem

Is uw organisatie gevestigd in Haarlem en omstreken en wilt u uw trappen en ladders laten keuren? Dan bent u bij Rodaval aan het juiste adres. Het kan een risico volle situatie opleveren wanneer u uw trappen en ladders niet tijdig laat keuren. Het Rodaval team is gespecialiseerd in het keuren van trappen en ladders, in en rondom Haarlem. Rodaval doet dit onder andere in de sector scholen en (zorg)instellingen. Bovendien kunt u ook bij ons terecht voor advies over het onderhoud en vertellen we u graag alles over trappen en ladders. Want waar moet u bijvoorbeeld op letten tijdens het aanschaffen van veilige trappen en ladders?

NEN 2484 veiligheidsnorm

De NEN 2484 veiligheidsnorm is gelanceerd om veilig gebruik van materiaal voor werknemers te garanderen. Ieder jaar moeten trappen en ladders gekeurd worden om aan deze NEN 2484 norm te voldoen. Het is belangrijk dat er geen scheuren en vervormingen optreden. Dit kan ervoor zorgen dat het aantal bedrijfsongevallen drastisch toeneemt, doordat het materiaal niet langer veilig te gebruiken is. Onze gespecialiseerde inspecteurs nemen graag uw zorg uit handen en geven u zekerheid op een veilige werkomgeving.

Wanneer moet u trappen en ladders laten keuren?

Veiligheid is een prioriteit. Het is belangrijk dat trappen, ladders en rolsteigers op de juiste manier gebruikt worden, om de kans op materiele defecten (o.a. scheuren of vervorming) tot een minimum te beperken. Wij adviseren u om jaarlijks uw trappen en ladders NEN 2484 te laten keuren door Rodaval. Er zijn meerdere aspecten die invloed hebben op de staat van uw trap, ladder of rolsteiger. Onder andere de kwaliteit, de omgeving, de leeftijd, hoe vaak en door hoeveel personen het wordt gebruikt spelen een grote rol. Onze gespecialiseerde inspecteurs maken graag een afspraak met u voor een NEN 2484 keuring aan de hand van een controlelijst.

Onze werkwijze

Wij inventariseren, doen de administratie en regelen daarnaast ook de certificering van u. Na afloop van de inspectie ontvangt u online een rapportage met de ingevulde checklist waarop uw ladders, trappen en/of rolsteigers gecontroleerd zijn. Hiermee kunt u aantonen dat uw bedrijf aan de NEN 2484 certificering voldoet. Tot slot ontvangt u per arbeidsmiddel een keuringssticker met uw eigen “ID-nummer”.

Komen er binnen uw bedrijf veel trappen en ladders over de werkvloer, bent u gevestigd in (de omgeving van) Haarlem en wilt u uw trappen en ladders laten keuren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Rodaval. Wij zorgen voor een complete NEN 2484 keuring bij u op locatie. Voor een afspraak kunt u ons zowel telefonisch als via de mail bereiken.

 

Ladder

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.