banner
Keuringen elektrisch gereedschap
Keuringen valbeveiliging
Keuringen draagbaar klimmateriaal
inspecties van laagspanningsinstallaties

Keuring arbeidsmiddelen Arnhem

Uw arbeidsmiddelen laten keuren in Arnhem? Laat het aan Rodaval over! Wij zijn gespecialiseerd in het NEN 3140 keuren van arbeidsmiddelen en doen inspecties van laagspanningsinstallaties in de omgeving van Arnhem. We keuren arbeidsmiddelen in onder andere de bouw, zorginstellingen, het onderwijs en in de horeca. Daarnaast doen we ook reparaties en adviseren we in de aanschaf of vervanging van uw arbeidsmiddelen. 

NEN 3140
De NEN 3140 bevat alle relevante eisen voor arbeidsmiddelen en laagspanningsinstallaties. De norm is van toepassing op alle elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning. Arbeidsmiddelen moeten veilig zijn volgens de Nederlandse wet. De NEN 3140 norm garandeert dat er veilig met uw apparaten, elektrische installaties en andere arbeidsmiddelen gewerkt kan worden. Hoe beter u de NEN 3140 naleeft, hoe gunstiger voor u. Op deze manier garandeert u uw werknemers veilig materiaal en een veilige werk omgeving. Rodaval neemt de keuring graag uit handen.

Wanneer moet u arbeidsmiddelen NEN 3140 laten keuren?
In de NEN 3140 is opgenomen dat arbeidsmiddelen regelmatig gekeurd moeten worden. Hoe vaak dat is is afhankelijk van diverse factoren. Zo hebben leeftijd, kwaliteit en het aantal personen dat gebruik maakt van de desbetreffende machine en omgeving al invloed op de status van de machine. Wij brengen dit voor u in kaart en keuren uw arbeidsmiddelen aan de hand van de norm. 

Hoe gaan wij te werk?
Nadat we in kaart hebben gebracht om welke arbeidsmiddelen het gaat en wat de omstandigheden zijn waarin deze gebruikt worden, beginnen we met de inspectie. De keuring bestaat onder andere uit een visuele inspectie en metingen. Achteraf ontvangt u een online document met de totale keuring van uw arbeidsmiddelen en de eventuele op- of aanmerkingen. Hierdoor kunt u certificering van uw bedrijf aantonen. Daarbij kunt u natuurlijk ook bewijzen dat u veilige arbeidsmiddelen beschikbaar stelt voor uw werknemers.

Het team van Rodaval neemt graag uw keuring uit handen. Wij keuren uw arbeidsmiddelen in Arnhem en omstreken. Bent u ge├»nteresseerd? Of heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. Natuurlijk is het ook mogelijk om een afspraak te maken. De specialisten van Rodaval vertellen graag meer over onze werkwijze en keuringen.

check

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.