banner
Keuringen elektrisch gereedschap
Keuringen valbeveiliging
Keuringen draagbaar klimmateriaal
inspecties van laagspanningsinstallaties

Keuring elektrisch gereedschap in Deventer

Wanneer uw werknemers veel met elektrisch gereedschap werken, is het belangrijk deze regelmatig te keuren. Een keuring van elektrisch gereedschap zorgt ervoor dat uw werknemers veilig met het materiaal kunnen werken. Bij Rodaval zijn we gespecialiseerd in het keuren van elektrische gereedschap in de omgeving van Deventer. Daarbij geven wij ook advies en doen we onderhoud indien nodig. 

Elektrisch gereedschap
Elektrisch gereedschap wordt in veel verschillende branches gebruikt, zoals in de bouw en in het onderwijs. Omdat meerdere personen hier gebruik van maken, is het belangrijk voor u als bedrijf dat ze dit zo veilig mogelijk kunnen doen. De NEN 3140 is een veiligheidsnorm die deze veiligheid waarborgt. Wanneer wij een keuring doen gebeurt dit aan de hand van een checklist waarop alle punten staan waaraan een NEN 3140 gecertificeerd arbeidsmiddel aan moet voldoen. Voorkom bedrijfsongevallen en laat uw elektrisch gereedschap dus regelmatig keuren.

Wanneer moet elektrische gereedschap NEN 3140 gekeurd worden?
De Nederlandse wetgeving verplicht bedrijven om elektrisch gereedschap jaarlijks NEN 3140 te laten keuren, want veiligheid staat altijd op de eerste plaats. Bij een keuring wordt er onder gelet op de hoeveelheid personen dat met het gereedschap werkt, de ruimte waarin ermee gewerkt wordt en hoe oud het gereedschap is. Dit kan allemaal invloed hebben op de staat en de veiligheid van het gereedschap. 

Keuringscertificaat
De NEN 3140 keuring van elektrisch gereedschap gebeurt aan de hand van een checklist. Deze punten worden gecontroleerd door middel van een visuele inspectie en testen. Ook doen wij de administratie rondom de keuring. U krijgt na afloop van de keuring alle administratie, het keuringsrapport en de keuringscertificaten online toegezonden. Hierin kunt u alle bevinden van de keuring terug vinden. Met het certificaat kunt uw aantonen dat uw gereedschap gecontroleerd en goedgekeurd.

Is uw bedrijf gevestigd in de omgeving van Deventer en wilt u ook een keuring van uw elektrisch gereedschap? Laat de keuring over aan onze gecertificeerde specialisten. Bel naar +31 6 30900321 of stuur een e-mail naar info@rodaval.nl wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt maken. Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen, dan nemen wij contact met u op.

foto 25 edited v2

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.