banner
Keuringen elektrisch gereedschap
Keuringen valbeveiliging
Keuringen draagbaar klimmateriaal
inspecties van laagspanningsinstallaties

Keuring hijsmiddelen Nijmegen

Werkt u met hijsmiddelen en hefmiddelen? Dan is het belangrijk om deze met enige regelmaat te laten keuren aan de hand van de VCA-checklist. Het Rodaval team is gespecialiseerd in het keuren van hijsmiddelen en hefmiddelen in de buurt van Nijmegen.

Keuring hijsmiddelen en hefmiddelen
Hijsmiddelen en hefmiddelen zijn onmisbaar in veel bedrijven. Daarom is het belangrijk ze regelmatig te laten keuren op veiligheid. Met onze keuring waarborgt u de kwaliteit van de desbetreffende hijs- en hefmiddelen en verkleint u de risico’s als gevolg van ondeugdelijk materiaal. Rodaval heeft alle expertise in huis om dit voor u te verzorgen. Wij keuren onder andere uw (staal)kabels, kettingen, hijsbanden en grijpers.

Wanneer controle voor hijsmiddelen en hefmiddelen
Het VCA-certificaat verplicht u en uw bedrijf om jaarlijks de hijsmiddelen en hefmiddelen te controleren en te laten keuren. Dit kan natuurlijk ook vaker, hierbij spelen meerdere factoren een rol. Het aantal personen dat de hef- en hijsmiddelen gebruikt, de omgeving waarin ze gebruikt worden, en slijtage spelen hier onder andere een rol bij. Aan de hand van deze punten kunnen wij een goede inschatting maken en kunnen wij alles voor u nalopen.  

Onze werkwijze
Nadat er een inventarisatie is gemaakt van de te keuren hijsmiddelen en hefmiddelen, vindt de keuring plaats. Naderhand ontvangt u online de VCA-checklist met alle gecontroleerde punten en een online VCA-certificaat per goedgekeurd arbeidsmiddel. Daarnaast ontvangt u voor elke gekeurde hef- en hijsmiddel een keuringsticker. Hiermee kan uw bedrijf aantonen en bewijzen dat u veilige arbeidsmiddelen beschikbaar stelt voor uw werknemers.

Wilt u uw hijsmiddelen en hefmiddelen ook laten keuren door een specialist van Rodaval? Maak een afspraak door te bellen naar 06 30900321 of mail naar info@rodaval.nl. Benieuwd welke bedrijven u voor gingen? Bekijk onze referenties

hijskraan

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.