banner
Keuringen elektrisch gereedschap
Keuringen valbeveiliging
Keuringen draagbaar klimmateriaal
inspecties van laagspanningsinstallaties

Keuring valbeveiliging Amersfoort

Is het tijd om uw valbeveiligingsmiddelen te laten keuren? Rodaval doet het graag voor u. Wij zijn gespecialiseerd in het keuren van klim- en valbeveiligingen in de buurt van Amersfoort.  Diverse branches maken gebruik van klim- en valbeveiliging als beschermingsmiddel van het personeel. Een goede werking en onderhoud van het materiaal zijn daarom van levensbelang. Wij keuren onder andere harnasgordels, valstoppen, bandrol automaten, karabijnen en veiligheidshaken, lijnklemmen en meelopers en mobiele ankerpunten.

NEN 360-361-365
Wetten en regels schrijven voor dat de klim- en valbeveiligingsmaterialen elk jaar gekeurd moeten worden aan de hand van de NEN normen. Daarbij zijn de volgende NEN keuringen van toepassing:

  • NEN 360 voor valbeschermers met lijnspanners
  • NEN 361 voor valharnassen
  • NEN 365 voor systemen voor valbeveiliging

Natuurlijk is het van groot belang dat u uw werknemers kunt voorzien van gecontroleerde en veilige valbeveiligingsmiddelen. De keuring van deze middelen gebeurt jaarlijks en je voorkomt hiermee dat je gebrekkige arbeidsmiddelen beschikbaar stelt. Daarnaast kunt u tijdens een Arbo-inspectie aantonen wanneer de materialen voor het laatst gekeurd zijn. Wij controleren als van A tot Z, zodat u er weer een jaar lang tegen aan kan.

De keuring
Aan de hand van een checklist worden de materialen op diverse inspectiepunten gekeurd door ons gecertificeerde personeel. Zo worden onder andere de gordel, ankers en verbindingsmiddelen gecontroleerd. Na afloop ontvangt u een (online) document met daarin de totale keuring van uw klim- en valbeveiligingsmiddelen. Met de certificering van uw arbeidsmiddelen kunt aantonen dat u veilige middelen beschikbaar stelt aan uw werknemers. Ook ontvangt u een keuringssticker voor elk gekeurde arbeidsmiddel. 

Zit uw bedrijf in de omgeving van Amersfoort en wilt u ook uw klim- en valbeveiligingsmiddelen laten keuren? Neem dan contact met ons op. Uiteraard is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te plannen. Met onze specialistische kennis helpt ons Rodaval team u graag verder en geeft antwoord op al uw vragen.

Klimbeveiliging

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.