banner
Keuringen elektrisch gereedschap
Keuringen valbeveiliging
Keuringen draagbaar klimmateriaal
inspecties van laagspanningsinstallaties

SCOPE 10 keuringen Zaandam

Bij Rodaval kunt u terecht voor al uw brand technische SCOPE 10 keuringen in Zaandam en omstreken, ook op scholen en (zorg)instellingen. Met deze keuring vermindert u de kans op een brand in één van uw elektrische installaties. In maar liefst één op de drie bedrijfsbranden is vastgesteld dat een gebrek in een elektrische installatie de oorzaak van een brand is. Het is dus belangrijk dat u uw elektrische installaties regelmatig laat keuren. In geval u géén SCOPE 10 inspectie keuring laat uitvoeren, bent u niet verzekerd tegen brandschade.

SCOPE 10 keuring

De SCOPE 10 keuring/inspectie is een brand technische keuring van al uw elektrische materialen.

Vanuit verzekeraars komt steeds vaker de verplichting uw bedrijfspand te laten keuren volgens de NTA 8220. Een periodieke NEN 3140 keuring volstaat dan niet meer. Om het brandrisico van elektrisch materiaal vast te stellen is de aanvullende SCOPE 10 ontwikkeld. Rodaval is een gecertificeerd bedrijf met bevoegde gecertificeerde inspecteurs die periodiek ieder jaar bij uw bedrijf de SCOPE 10 inspectie (volgens de NTA 8220) uit komt voeren.

Wat houdt een SCOPE 10 keuring in?

De SCIOS scope 10 inspectie is een verdere uitwerking van het VIER (Verzekering Inspectie Elektronische Risico’s). Het protocol op gebied van brandveiligheid is gebaseerd op de NTA 8220 en in samenwerking met de elektrotechnische brancheorganisatie, SCIOS en verzekeringsbranche ontwikkeld.

Onder dit protocol/inspectie vallen:

  • Een visuele beoordeling van de installaties in alle risicovolle ruimten, machines, schakel - en verdeelinrichtingen. In de NTA 8220 zijn de risicovolle ruimten en machines vast gelegd.
  • Infrarood opnames van alle schakel- en verdeelinrichtingen om de temperatuur te controleren.
  • Metingen en/of beproevingen waar noodzakelijk.
  • Rapportage met foto’s van de aangetroffen risicovolle situaties.

SCIOS certificatie houdt in dat zowel de inspecteur als het inspectiebedrijf iedere 18 maanden ge-audit wordt. Bedrijven die hieraan voldoen kunnen dit aantonen door middel van een certificaat.

Onze Rodaval inspectie

Onze gecertificeerde Rodaval inspecteurs zullen bij u op locatie visuele inspecties en testen uitvoeren geldende de NTA 8220 norm. De testuitslag van de keuring ontvangt u naderhand. U kunt de testresultaten online inzien op uw Rodaval account, evenals de registratie van de keuringen en de certificaten, waarmee u kunt aantonen dat uw technische installaties, risicovolle ruimten, machines en schakel-& verdeel- inrichtingen aan de NTA 8220 norm voldoen.

Afspraak maken?

Wilt u graag een inspectie of een keuring inplannen? Dan kunt u contact opnemen met ons. De experts van Rodaval vertellen u graag alles over de werkwijze en de keuring. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om direct een afspraak in te plannen bij ons. U kunt ons onder andere bereiken via de mail: info@rodaval.nl, maar u kunt ook telefonisch contact opnemen met onze specialisten door te bellen naar: + 31 6 30900321.

check

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie.